Intel wil zelfstandig ASMI

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Intel heeft een belang in ASMI genomen om de zelfstandigheid van dit bedrijf te garanderen. Tegenover het Financieele Dagblad verklaarde Keith Larson van Intel Capital dat ASMI oplossingen blijft bedenken en tegen competitieve prijzen blijft aanbieden. ’Het mag daarin niet worden afgeleid of gehinderd. Wij zijn tegen elke ontwikkeling die hiervoor een bedreiging kan vormen.‘

Deze openhartigheid is opmerkelijk, omdat Intel het in de regel doet voorkomen alsof het helemaal geen leveranciers heeft. ASMI mocht in ieder geval niet openbaar maken dat het de chipreus tot zijn klantenkring mag rekenen. Nu krijgt de Almeerse machinebouwer alsnog erkenning, al is het niet met zoveel woorden.

Al even opmerkelijk is de kennelijke wens van Intel om ASMI op eigen benen te houden. Toen Applied Materials samen met een investeringsmaatschappij vorig jaar een bod uitbracht op ASMI, dacht menig analist dat de diepe zakken van Intel daarachter zaten. ’Intel is bang dat kleinere spelers als ASMI het niet volhouden. Het brengt sleuteltechnologie liever onder bij een grote jongen‘, zei Dean Freeman van Gartner Dataquest vorig jaar in Mechatronica Magazine.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.