Intel investeert in ASMI

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Intel Capital heeft een belang van 4 procent genomen in ASM International. ’Onze investering maakt deel uit van Intel Capitals strategie om innovatie te stimuleren die in lijn is met Intels roadmap voor productietechnologie‘, motiveert president Arvind Sodhani van Intel Capital de aankoop. Daarbij doelt hij ongetwijfeld op ASMI‘s machines voor atoomlaagdepositie (ALD).

Het is voor het eerst dat Intel publiekelijk het belang van ASMI en zijn technologie erkent, hoewel de chipreus de ALD-machines al gebruikt sinds de lancering van zijn 45-nanometerprocessoren. Dat mocht ASMI echter niet naar buiten brengen. De Almeerders spraken altijd van een ’grote Amerikaanse klant‘.

Met de koop volgt Intel het voorbeeld van Tokyo Electron, dat vorige week 4,9 procent van de Almeerse aandelen aanschafte. Mogelijk zijn beide bedrijven zenuwachtig geworden van ASMI‘s slechte kwartaalcijfers en de bestuurlijke problemen die aanhoudelijk aan het licht komen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.