Intel investeert 13 miljoen in Franse robotbouwer

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Aldebaran Robotics heeft dertien miljoen dollar opgehaald in zijn serie C investeringsronde. Leidende geldschieter is Intel Capital. Ook de bestaande investeerders CDC Innovation, Isource en Crédit Agricole Private Equity doen opnieuw een duit in het zakje.

Het Franse Aldebaran produceert en verkoopt programmeerbare menselijke robots zoals de Nao. Het richt zich daarbij op oplossingen voor persoonlijke services, gezondheidszorg en hulp voor autistische kinderen. De robots herkennen spraak en gezichten, en bieden functionaliteit voor location awareness. Naar eigen zeggen levert Aldebaran een flexibel platform voor applicatieontwikkeling.

De nieuwe injectie moet Aldebaran helpen om te groeien in markten zoals gezondheid en sociale zorg. Het Franse bedrijf wil er zijn productieproces mee stroomlijnen en er zijn R&D mee uitbreiden. ’De investering speelt een belangrijke rol om onze productie-efficiëntie te verhogen en onze onderzoeksmogelijkheden te vergroten waardoor we naar nieuwe markten kunnen uitbreiden‘, aldus Aldebaran-CEO Bruno Maisonnier. ’De producten van Intel zijn zeer geschikt voor de verwerkingseisen die onze robots hebben.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.