‘Intel achter bod Applied op ASMI’s ALD- en PECVD-activiteiten’

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Het zou analist Dean Freeman van Gartner ’niet verbazen‘ als Intel achter de schermen zou aansturen op een overname van ASM Internationals ALD- en PECVD-machines door Applied Materials. Dat zegt hij in Semiconductor International. ’Intel heeft er een handje van kleine bedrijven met technologie die hij wil, te laten trouwen met grotere leveranciers‘, aldus de marktvorser. De chipreus zou het escalerende conflict tussen ASM‘s management en zijn activistische aandeelhouders aangrijpen om deze gewoonte voort te zetten.

Afgelopen vrijdag liet ASM weten een bod te hebben gekregen op zijn atoomlaagdepositie- (ALD) en plasma enhanced chemical vapor deposition– activiteiten (PECVD). De Amerikanen zouden er 400 tot 500 miljoen dollar voor willen neertellen. ASM heeft echter naar alle waarschijnlijkheid geen interesse, aangezien de toekomst van zijn front-end grotendeels leunt op deze twee opkomende technologieën.

Het zou ook goed kunnen dat Applied ’gewoon‘ geïnteresseerd is in dit intellectueel eigendom. De Bilthovenaren breidden onlangs hun ALD-portefeuille uit.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.