Insteekmodules Weidmüller beschermen tegen hoge spanningen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Weidmüller introduceert twee nieuwe types binnen zijn familie van overspanningsbeveiligers: de Varitector SPC en de Varitector SSC. De modules leveren bescherming, indicatie en signalering op afstand. Ze zijn eenvoudig uit de montagevoet te verwijderen, zonder bedrading te demonteren. Bovendien kunnen gebruikers ze testen met Weidmüllers V-tester, terwijl de installatie in bedrijf blijft.

De Varitector SPC is 17,8 mm breed en vangt energiepieken op tot 20 kA (8/20 μs) en 2,5 kA (10/350 μs). Voor de periodieke controle op juiste werking (zoals geëist in de IEC 62305-3- norm) is het mogelijk deze module uit de voet te nemen om hem door te meten. Er is ook een variant beschikbaar met een ingebouwd testcircuit. Een groen ledje staat voor correct functioneren, een rood lampje duidt op een fout en berichtgeving hiervan wordt automatisch verzonden naar de controlemodule. Deze kan maximaal tien overspanningsunits monitoren op fouten zoals kabelbreuk en meldsignaalinterrupties.

De Varitector SSC zit in een 6,2 mm brede behuizing en beschermt signaalingangen tegen spanningspieken tot 20 kA (8/20 μs). Dit voorkomt interferentie en het eventueel opblazen van signaalingangen binnen het systeem. De SSC-versie beveiligt stroomkringen en binaire signalen voor 5, 12, 24, 48 en 60 V.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen