Insteekkaart HBM voor industrieel meten koppel en rotatiehoek

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Vanaf nu is het mogelijk om koppelmeters te integreren in het PMX-data-acquisitieplatform van HBM. Daardoor kunnen gebruikers nauwkeurig en dynamisch grootheden als frequentie, koppel, snelheid, rotatiehoek en pulstreinen meten. De nieuwe PX460-plug-inkaart voor het PMX-systeem kan simultaan de data van maximaal vier koppelmeters verwerken met een bandbreedte tot 6 kHz. Behalve het koppel kunnen daarnaast nauwkeurig encodersignalen tot 2 MHz in zware industriële omgevingen worden geacquireerd.

Het PMX-meetplatform is ontwikkeld voor meettaken in productie- en testomgevingen. Het systeem is schaalbaar en modulair opgebouwd en voorziet de gebruiker van alle functionaliteit die nodig zijn voor de uitvoering van meettaken, de monitoring en aansturing van productieprocessen. HBM gebruikt standaards zoals industrieel ethernet en kan het PMX-systeem dankzij ondersteuning van realtime ethernetprotocollen als Ethercat en Profinet in moderne automatiseringssystemen integreren. Alle productiedata zijn via de beveiligde PMX-webserver toegankelijk op elk apparaat dat toegang heeft tot internet. Behalve een continu inzicht in de productieprocessen zijn zo ook monitoring en onderhoud op afstand mogelijk.

Het PMX-systeem bestaat uit een basisunit die plaats biedt aan vijf plug-inkaarten. De eerste kaart kan een communicatiekaart zijn voor een industrieel ethernetprotocol. De vier andere slots kunnen worden gebruikt voor data-acquisitiemodules met elk vier kanalen voor bijvoorbeeld rekstroken, analoge standaardsignalen, voor digitale in- en uitgangen en nu dus ook voor koppelmeters.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen