Innovatieprogramma stimuleert Agro & Food in Noord-Brabant

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Brabantse Agro & Food-sector krijgt de komende jaren een extra innovatie-impuls. De Provincie Noord-Brabant en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (Bom) hebben daartoe woensdag in ’s-Hertogenbosch formeel de aftrap gegeven met het Innovatieprogramma Agrofood Brabant 2020. Doel is dat de lokale industrie ‘maatschappelijk verantwoord zijn internationaal toonaangevende positie verder kan versterken’.

Op weinig plaatsen in de wereld is de hele keten van ‘grond tot mond’ zo compact vertegenwoordigd als in Noord-Brabant, aldus de initiatiefnemers. Het is om die reden dat de provincie de ambitie heeft om Brabant structureel tot duurzaamste en slimste Agro & Food-regio van Europa te maken. Het Innovatieprogramma Agrofood Brabant 2020 vormt daarbij een waardevolle aanvulling op bestaande initiatieven van kennisinstellingen, bedrijven en intermediaire organisaties. Bom zal in nauwe samenwerking met regionale partners vanuit het Innovatieprogramma dergelijke projecten van bedrijven en kennisinstellingen proberen samen te brengen en actief ondersteunen. ‘Als uitvoeringsorganisatie van de provincie is Bom bij uitstek in staat om partijen te verbinden en te helpen bij het daadwerkelijk realiseren van innovaties’, licht Bom-directeur Jan Pelle toe. ‘We doen dat door bijdragen op het gebied van projectmanagement, en indien nodig, ook door financieringssteun uit het Innovatiefonds.’

Met het Innovatieprogramma zetten Bom en de provincie vooral in op kruisverbanden tussen Agro & Food en andere sectoren zoals gezondheid, farma, hightech en bio-based economy. Daarnaast heeft het programma tot doel primaire producenten (veehouderij, landbouw, tuinbouw) naar een hoger duurzaamheidsniveau en meer toegevoegde waarde te tillen, wat meehelpt verder draagvlak onder de bevolking te vergroten.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.