Innovatiekracht en talentontwikkeling motoren in Brainport Agenda

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De Stichting Brainport presenteert de nieuwe Brainport-meerjarenagenda. Regionale bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen en overheden, vertegenwoordigd in de stichting, formuleerden samen met honderden regionale vertegenwoordigers hoe ze de komende jaren de economische positie van Brainport Eindhoven gaan versterken. Dit op een manier dat alle inwoners er baat bij hebben en er voldoende werk is en goede opleidingsmogelijkheden zijn voor iedereen. Dat legden zij vast in de Brainport Agenda die vandaag is gepresenteerd.

Doelen in de Brainport Agenda zijn gericht op het aanjagen van de economie, creëren van werkgelegenheid, oplossingen bieden voor maatschappelijke vraagstukken én – een leerpunt uit de coronacrisis – Nederland minder afhankelijk maken van het buitenland voor vitale producten. De Brainport Agenda bevat drie hoofdlijnen: de innovatiekracht van de regio verder vergroten, ervoor zorgen dat voldoende goed gekwalificeerd talent beschikbaar is en het leef- en vestigingsklimaat in de regio verbeteren. Binnen die drie sporen definieert de agenda tien belangrijke opgaven:

– Dé technologieën van de toekomst ontwikkelen;

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.