Innovatie-investeringen verdubbelen tot 4,9 miljard in 2020

Jessica Vermeer
Leestijd: 1 minuut

Bedrijven, kennisinstellingen en overheden investeren samen 4,9 miljard euro in het vernieuwde topsector- en innovatiebeleid van de overheid voor 2020 – het dubbele van 2019. 2,05 miljard komt uit de private sector en 2,85 miljard uit publieke middelen. Dit staat vermeld in het Kennis- en Innovatieconvenant 2020-2023 (KIC), dat Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

‘Het KIC laat zien dat meer dan tweeëntwintig honderd bedrijven, kennisinstellingen en overheden gezamenlijk investeren in Nederlandse innovatie. Alle partijen die nodig zijn voor innovatie, zijn aangesloten: van onderzoekers tot ondernemers die deze innovaties ontwikkelen, en van investeerders tot overheden die ze ondersteunen’, zegt Mona Keijzer.

Vergeleken met 2019 is een groot aantal nieuwe partners toegetreden tot de KIC: diverse ministeries, provincies, regionale ontwikkelingsorganisaties, kennisinstellingen, universiteiten en hogescholen. Het convenant brengt hun investeringen in innovatie samen in het kader van het nieuwe topsector- en innovatiebeleid. Dit beleid is gebaseerd op de economische kansen van maatschappelijke uitdagingen, sleuteltechnologieën en verdienkracht.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen