Innovatec en SMC broeden op energie-efficiëntie

Leestijd: 5 minuten

Innovatec ontwikkelt installaties om eieren uit te broeden en de kuikens te selecteren. De pneumatische aandrijving die achter al deze installaties schuilgaat, is afkomstig van SMC Pneumatics.

In eenentwintig dagen van ei tot kuiken. Om dit proces zo efficiënt en diervriendelijk mogelijk te laten verlopen, ontwerpt en ontwikkelt Innovatec uit Zijderveld machines met bijbehorende software, die onderdeel uitmaken van broedlijnen op broederijen in binnen- en buitenland. Niet alleen stand-alone machines, maar ook complete lijnen met meerdere machines achter elkaar. Denk aan installaties voor eibehandeling, schouwen en overleggen, scheiden, tellen, wegen, seksen en vaccineren, alsmede voor het wassen van kratten en/of trolleys, afvaltransport en logistiek.

‘In Europa wordt momenteel in bovengenoemde sector meer en meer ingezoomd op energie-efficiency en vochtvrije perslucht bij installaties. En ook worden steeds hogere eisen gesteld aan de productiecapaciteiten’, vertelt René Krupp, operations manager bij Innovatec. ‘Elke broederij is immers gebaat bij een maximale uitkomst. Bij elk project is dat een uitdaging op zich. De gewenste mate van automatisering wordt sterk bepaald door het land waar de installatie uiteindelijk naartoe gaat. De broedlijnen in Europa zijn in tegenstelling tot in andere delen van de wereld veelal volledig geautomatiseerd. In lagelonenlanden daarentegen wordt vaak nog gewerkt met stand-alone installaties.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.