Inkomsten en orderboek ASMI blijven groeien

Paul van Gerven
29 oktober 2020

ASM International rapporteerde een omzet van 315 miljoen euro in Q3, 8 procent lager dan in Q2 maar 16 procent boven het niveau van Q3 2019. De genormaliseerde nettowinst daalde van 77,4 miljoen euro in Q2 tot 61,2 miljoen euro, maar dat is een stijging ten opzichte van de 56,9 miljoen euro van Q3 vorig jaar. Met 303 miljoen euro lag de orderontvangst iets boven de verwachting.

Foto: ASMI

‘ASMI bleef sterke resultaten neerzetten in Q3. De toeleverketen en de logistieke omstandigheden waren tijdens het kwartaal grotendeels terug op normaal niveau. Het verkoopniveau werd opnieuw aangedreven door de aanhoudend hoge vraag in het logica/foundry-segment’, aldus topman Benjamin Loh. ASMI had een aantal operationele uitdagingen tijdens het tweede kwartaal, maar de zaken begonnen al te verbeteren tegen het einde van het kwartaal toen pandemie-gerelateerde beperkingen geleidelijk werden opgeheven.

Voor het vierde kwartaal verwacht ASMI een omzet van 330-350 miljoen euro en 340-360 miljoen euro aan boekingen. ‘Gesteund door een aanhoudende gezonde marktontwikkeling in de tweede helft, verwachten we nu dat de markt voor waferfab-apparatuur in 2020 zal groeien met ongeveer tien procent’, aldus ASMI in een persbericht.