ING eist 44 miljoen van failliet Innoconcepts

Leestijd: 1 minuut

ING Bank heeft een vordering van 44 miljoen euro neergelegd bij het failliete Innoconcepts. Dat is te lezen in het tweede faillissementsverslag dat curator Louis Deterink gisteren openbaar maakte. Op het moment dat Innoconcepts over de kop ging, had het nog een schuld uitstaan van 44 miljoen euro, aldus ING. Deterink onderzoekt de rechtsgeldigheid van die claim.

Innoconcepts ging eind vorig jaar tamelijk onverwacht failliet. Volgens de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) zit hier een luchtje aan. Het vond dat de accountant niet voldoende toezicht had gehouden en eiste een onderzoek. Deterink stuitte in zijn zoektocht inderdaad op valse facturen en een groot aantal verdachte transacties. De curator vermoedde dat een aantal voormalige bestuurders van het bedrijf zich schuldig heeft gemaakt aan onrechtmatig handelen en belangenverstrengeling. De papieren wijzen erop dat er voor 20 miljoen euro is gefraudeerd. Reden voor de VEB om de directie van Innoconcepts aan te klagen voor oplichting en valsheid in geschrifte.

Van oorsprong koopt Innoconcepts uitvindingen van particulieren die het vervolgens produceert en in de markt zet. Groot succes was de Lifehammer om in noodgevallen de autoruit stuk te slaan. Het verschoof langzaam zijn business richting toepassingen voor de industrie. Zo had het een belangrijke activiteit in matrijzen en kunststofspuittechnologie. Dochteronderneming HTP Tooling maakt bijvoorbeeld mallen voor onder meer oogheelkundige en verpakkingstoepassingen. Die tak ging begin dit jaar ook over de kop door de problemen bij het moederbedrijf.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.