Infraroodcamera Flir schiet nauwkeurige temperatuurplaatjes

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Flir Systems heeft de release aangekondigd van de Flir SC655. Deze ongekoelde infraroodcamera koppelt een hoge resolutie van 640 bij 480 pixels aan hoge beeldsnelheden (maximaal 200 Hz met beelden van 640 bij 120) en een digitale beeldstroomcontrole. Het apparaat is ontwikkeld voor wetenschappelijke toepassingen en R&D. Het kan nauwkeurige temperatuurmetingen weergeven van meer dan driehonderdduizend pixels.

De Flir SC655 biedt ondersteuning aan protocollen als Genicam en GigE Vision, zodat hij ook eenvoudig is te gebruiken met analysesoftware van andere leveranciers. Deze combinatie maakt van de camera een effectief instrument voor onderzoek, productontwikkeling en niet-destructief testen met behulp van warmtebeelden die de thermische spreiding en temperatuurvariaties realtime weergeven en vastleggen. Gebruikers kunnen zo warmtepatronen, warmteverlies, lekkages of andere temperatuurfactoren nauwkeurig in kaart brengen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen