Infosessie over toelevering in metaalsector: specialiseren of verdwijnen

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Agoria organiseert op 19 februari, 4 maart en 11 maart informatiesessies over toelevering in de metaalsector, naar aanleiding van een studie die de branchevereniging in 2007 heeft laten uitvoeren.

De toeleveranciers in de metaalsector staan voor grote uitdagingen. Hun positie en winstgevendheid staan onder druk door mondialisering en toenemende concurrentie. Bovendien levert deze sector strijd op verschillende fronten: concurrentie uit lagelonenlanden, delokalisatie van uitbesteders, milieuwetgeving, overcapaciteit en een tekort aan geschoolde arbeidskrachten.

Agoria liet er in 2007 een studie naar uitvoeren onder de noemer ’Toelevering – specialisatie als sleutel tot succes‘. De vraagstelling was hoe toeleveranciers in de metaalsector zich verder kunnen ontwikkelen op hun markten. Uit deze studie blijkt dat de toekomst voor toeleveranciers uit specialisatie moet komen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.