Infestos neemt meerderheidsbelang in Neways

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De Enschedese investeringsmaatschappij Infestos heeft haar aanbevolen openbare bod voor alle geplaatste en uitstaande Neways-aandelen van 14,55 euro in contanten per aandeel gedaan. Volledig ondersteund door het bestuur en de raad van commissarissen van de Sonse ems-specialist, omvat het bod een minimaal acceptatieniveau van 60 procent of een lager percentage zoals bepaald door beide partijen, maar met een minimum van 50,01 procent. Infestos heeft zelf al een belang van 8,42 procent en heeft toezeggingen gekregen voor nog eens 41,75 procent, waarmee het totaal op 50,17 procent komt – genoeg voor de gewenste meerderheid. Dit betekent dat het afronden van de deal niet langer afhankelijk is van VDL’s minderheidsbelang.

Infestos heeft zich gecommitteerd aan de huidige bedrijfs- en investeringsstrategie van Neways. De groep noch de bedrijfsonderdelen zullen worden gesplitst, tenzij de directie dit voorstelt. Ook is Infestos niet voornemens bedrijfseenheden af te stoten. Neways blijft een afzonderlijke juridische entiteit, onder het huidige management en met het hoofdkantoor in Son, en zal niet worden geïntegreerd of gecombineerd met andere portfoliobedrijven van Infestos. Alle bestaande rechten en voordelen van werknemers worden gerespecteerd. Er zullen geen reorganisaties of herstructureringsplannen plaatsvinden die leiden tot wezenlijk banenverlies als direct gevolg van het bod.

Infestos streeft ernaar Neways als bedrijf genoteerd te houden aan Euronext Amsterdam. Indien het echter 85 procent of meer van de aandelen in handen krijgt, kan het die beslissing heroverwegen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.