Induvac herontwerpt schroefvacuümpompen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Induvac levert een vernieuwd programma aan schroefvacuümpompen. De systemen zijn compleet opnieuw ontwikkeld, wat onder meer resulteert in een lagere uitblaastemperatuur, een minder hoog opgenomen vermogen en een lager geluidsniveau. Door een robuust design veroorzaakt de pomp een minimum aan trillingen waardoor de standtijd toeneemt, aldus Induvac. Bovendien heeft het bedrijf geprobeerd het onderhoud zo eenvoudig mogelijk te maken.

Capaciteiten beginnen bij 125 m3/h en eindigen bij 2250 m3/h. Er is een einddruk haalbaar van 0,01 mbar. De schroefpompen worden voornamelijk toegepast bij moeilijke applicaties waarvoor andere pompen niet geschikt zijn, zoals bij olieraffinaderijen, destillatieprocessen, ontgassen en dampterugwinning. Ze kunnen ook worden toegepast voor applicaties waar nu vloeistofringvacuümpompen of draaischuifvacuümpompen worden ingezet.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen