Induvac brengt verbeterde klauwenpomp op de markt

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Induvac uit Zoetermeer brengt een vernieuwde versie van zijn 60 m3/uur klauwenpomp uit. De pomp is te gebruiken als vacuümpomp of als een compressor. De nieuwe klauwenpomp heeft een toerental van circa 2850 TPM, grofweg het dubbele van wat concurrerende merken bieden, stelt Induvac. Door het hogere toerental is de IVC 60-klauwenpomp compact en geschikt voor de machinebouw. Deze pomp is toepasbaar in vele takken van industrie waar nu nog overwegend de droge draaischuifpomp wordt gebruikt.

De Induvac-klauwenpompen verschillen fundamenteel van deze meer conventionele vacuümpompen of compressoren, omdat ze volledig contactvrij zijn en er dus ook geen slijtage kan plaatsvinden. Verder is er ook geen olie nodig voor de compressie. Voor de gebruiker betekent dit een besparing voor de operationele kosten; geen vervanging van versleten onderdelen, geen olie bijvullen en geen stilstand. Het onderhoud beperkt zich tot het vervangen van een inlaatfilter en het verversen van de lagersmeerolie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen