Industriële pc’s Beckhoff voor Ethercat-besturing

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Beckhoff introduceert een nieuwe serie besturingskabinet-pc‘s voor toepassingen in de fabrieksautomatisering en de machinebouw. De leden van de C66xx-familie zijn uitgerust met een Intel Core 2 Duo of Core 2 Quad op een ATX-moederbord. Er zijn ook versies beschikbaar met een Core Duo en, in het geval van de C6640, met een Celeron M of een Pentium M. Het werkgeheugen is uit te breiden van 1 Gbyte DDR3-Ram tot 8 Gbyte. Boven de 4 Gbyte is een 64 bit OS nodig. De C66xx-lijn is bij uitstek geschikt als centrale verwerkingseenheid voor Ethercat-besturingen.

De box-pc‘s hebben drie PCI- en drie PCI Express x1-sloten. Hierin passen insteekkaarten van maximaal 210 mm lang. Graphics en 10/100 Mbit Ethernet-adapters hebben de computers al aan boord, zonder dat dat sloten kost. De C66xx-modellen zijn uit te breiden met een cd/dvd-, multi-dvd- of Blu-ray-station. De geïntegreerde frames voor verwijderbare Sata-harddisks en de ingebouwde Raid-controller bij de C6650 maken het mogelijk om er een Raid 1-systeem van te maken met twee gespiegelde schijven.

Alle pc-uitgangen zitten bovenop, zodat aansluitkabels direct naar het draadkanaal zijn te voeren. Doordat de zijkanten volledig passief zijn, zijn de kastjes direct naast andere besturingskabinetten te zetten. Een plaatje op het voorpaneel geeft gedetailleerde informatie over de configuratie, het type insteekkaarten en hun functie.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.