Industriële Kontron-server uitgebreid op afstand te beheren

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Kontron heeft een lang beschikbare server geïntroduceerd voor industriële toepassingen. Op het ATX-moederbord KTQ45/ATXE van de Duitse leverancier combineert de Kiss 4U KTQ45 een Intel Core 2 Duo Q9400-processor met de grafische en geheugencontrollerhub 82Q45 en de I/O-controllerhub ICH10DO, beide eveneens van Intel. Met een front-side bus op maximaal 1,33 MHz en tot 8 Gbyte DDR3-SDRam versnelt de server rekenintensieve bewerkingen voor onder meer beeldverwerking, procesregeling en videobewaking in segmenten als automotive, defensie, energie, medisch en transport.

Dankzij de toegangsfuncties via de Intel AMT 5.0-technologie vereenvoudigt de Kiss 4U KTQ45 het onderhoud op afstand. De Trusted Platform Module (TPM 1.2) biedt veilige hardwareversleuteling van alle verzonden informatie. Met Kontrons PC Conditioning Monitoring-oplossing (PCCM) is preventief onderhoud mogelijk op afroep. De Kiss-server is bovendien voorzien van een 80+-klasse voeding van 500 W, die tevens kan worden geïmplementeerd als redundante energievoorziening.

De Kiss 4U KTQ45 voorziet in twee keer Com (RS232), twee keer Gigabit Ethernet en tien keer USB 2.0 (op het voorpaneel). Opslagmedia zijn te koppelen via vier Sata-aansluitingen, met Raid 0/1/5/10-functies. Er zijn drie extern toegankelijke 5,25 inch en twee 3,5 inch inbouwsleuven en een zogenaamde slimbay beschikbaar voor schok- en trillingsbestendig opgehangen harde schijven, cd/dvd-loopwerken of het als optie verkrijgbare Kontron Kiss Store-subsysteem voor harde schijven met Raid 1 of 0/5. Daarnaast is er een extra 3,5 inch inbouwsleuf. De seriële digitale video-interface biedt DVI, HDMI en Displayport over de PCI Express x16-connector (PEG). Verdere uitbreiding is mogelijk via PCI (vier keer) en PCI Express x4.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen