Industriële automatiseerder VHE in handen nieuwe investeerder

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

VHE Industrial Automation verkoopt de meerderheid van zijn aandelen aan investeringsmaatschappij Torqx Capital Partners. De huidige aandeelhouders Joop Essing (ceo) en Marc van Happen (cto/coo) zullen een deel van hun belang in het bedrijf behouden en hun huidige rol voortzetten. Met de transactie die naar verwachting begin juli is afgerond, wil VHE zijn positie in zijn doelmarkten halfgeleiders, hightech en slimme energie verstevigen.

Essing: ‘VHE is 63 jaar geleden opgericht en uitgegroeid tot een betrouwbare en innovatieve partner voor industriële automatiseringsprojecten. In 2016 heeft de familie Van Hout een stapje teruggedaan en is Greendelta Corporate Investments aan boord gekomen als meerderheidsaandeelhouder; op dat moment ben ik zelf ook ingestapt. De afgelopen vijf jaar hebben we samen met Greendelta het bedrijf meer dan verdubbeld, de slimme-energiemarkt betreden, lean productie toegevoegd en een tweede locatie geopend. Nu staan we aan de vooravond van verdere groei. In Torqx hebben we de ideale partner gevonden om ons daarbij te ondersteunen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.