Industriebeeld: productie iets meer, omzet iets hoger

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was afgelopen maart bijna 1 procent hoger dan in maart 2011. Dat meldt het CBS. In februari kromp de productie nog met bijna 3 procent ten opzichte van een jaar eerder. Carnaval viel in 2011 in maart en in 2012 in februari. Wellicht heeft dit de productiegroei in februari geremd en in maart een impuls gegeven, aldus het CBS. De industrie behaalde in maart bijna een procent meer omzet dan een jaar eerder. De toename was daarmee iets kleiner dan in februari, toen de omzetgroei nog iets meer dan een procent bedroeg. De productiegroei was in maart het grootst in de chemische industrie en de voedings- en genotmiddelenindustrie. De productie van transportmiddelen, elektrotechnische en elektrische apparaten kromp daarentegen.

Volgens de eerste raming van het CBS is de Nederlandse economie in het eerste kwartaal van 2012 met 1,1 procent gekrompen ten opzichte van een jaar eerder. Ten opzichte van een kwartaal eerder kromp de economie met 0,2 procent. De stemming onder ondernemers verslechterde in april licht. Het producentenvertrouwen kwam uit op -3,3 tegen -2,6 in maart.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen