Industrie vertoont al vijf maanden groei

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in juli 0,6 procent hoger dan in juli 2014, zo maakt CBS bekend. De stijging is kleiner dan in de twee voorgaande maanden. De productie van de industrie wordt nog steeds negatief beïnvloed door het wegvallen van productiecapaciteit in de tabaksindustrie. Door de bank genomen stijgt de productie van de industrie sinds de zomer van 2014. In juli kwam dat vooral door de transportmiddelenindustrie (+12 procent) en de farmaceutische sector (+7 procent). De machine-industrie kwam tot een stijging van 1 procent.

De stemming onder de ondernemers in de industrie was in augustus weliswaar wat minder positief dan een maand eerder, maar nog altijd ligt het producentenvertrouwen ruim boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar. De verslechtering in augustus komt vooral doordat ondernemers wat minder positief zijn over de productie in de komende drie maanden. In juni bereikte het producentenvertrouwen het hoogste niveau in ruim vier jaar tijd.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen