Industrie positief over 5g-connectiviteit in productie

Jessica Vermeer
17 september 2019

De helft van de professionals in de industrie is uitgesproken positief over gebruik van 5g in productie en zien het als een manier om universele connectiviteit te verkrijgen. Dat blijkt uit het whitepaper ‘5g: Is the industry ready?’ van HMS Networks, dat vijftig internationale professionals uit de industrie enquêteerde. Het geeft een overzicht van de opinie van de industrie over 5g als toekomstige standaard voor de productie- en industriële automatiseringsindustrie.

‘5g: Is the Industry ready?’ presenteert de resultaten van een onderzoek onder vijftig professionals uit de industrie.

Meer dan de helft van de respondenten (54 procent) zegt draadloze communicatieoplossingen te gebruiken voor supervisie op afstand en bediening van installaties. Een derde (34 procent) geeft aan dat hun bedrijf draadloze communicatie gebruikt voor verschillende soorten industrieel iot.

De helft (48 procent) was duidelijk positief over 5g in productie. Voor de meerderheid (58 procent) speelt betrouwbaarheid en robuustheid van een draadloos systeem een beslissende rol in kiezen voor gebruik van 5g. Meer dan een kwart (26 procent) noemt lage reactietijd als belangrijke factor.

‘Het onderzoek toont duidelijk dat de industrie meer bewust wordt van de voordelen van 5g voor industriële communicatie. Wat ze nu nodig heeft, is technische informatie en praktische voorbeelden’, aldus Marcela Alzin, programmamanager bij HMS Labs die het onderzoek uitvoerde.