Industrie en universiteiten bijten zich vast in hoge nood beademingsmachines

Jessica Vermeer
Leestijd: 2 minuten

In de voortdurende strijd tegen het coronavirus zijn veel ventilatiemodules nodig om levens te redden. Demcon en Philips verhogen hun productie, terwijl de universiteiten in Delft en Brussel zelf goedkope, vereenvoudigde beademingsapparatuur creëren.

Demcon-dochter Macawi, ontwikkelaar van beademingssystemen, wordt geconfronteerd met een tienvoudige orderintake. De vraag is zo groot dat het heeft besloten een tweede productielijn op te zetten bij het moederbedrijf in Enschede om de productie te verdubbelen. Demcon bouwt meestal tussen de drieduizend en vierduizend modules per jaar. De assemblageploeg wordt nu opgevoerd van tien naar dertig personen.

Het verdubbelen van de productie zal enkele weken duren. ‘Onze leveranciers moeten in staat zijn om componenten op tijd te leveren’, zegt Demcon-directeur Dennis Schipper in Tubantia. ‘De hele keten moet creatieve oplossingen vinden.’ Twee van die leveranciers zijn TBP Electronics, dat de printplaatassemblages produceert, en VDL ETG, dat het plaatwerk voor zijn rekening neemt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.