Industrie- en transportsector drukken groei regio Eindhoven

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

De economie van Zuidoost-Brabant en omgeving heeft het dit jaar nog zwaarder te verduren dan de rest van het land. Door een sterke vertegenwoordiging van de industrie wordt zij met een krimp van 5,8 procent relatief hard geraakt. Dat blijkt uit een studie die het Economisch Bureau van de ING vandaag heeft vrijgegeven.

De economen van de ING komen ook met een positieve noot. Ze verwachten dat Zuidoost-Brabant het eerste van een opleving zal profiteren. ’Vooroplopen in de teruggang betekent ook vooroplopen in het herstel‘, schrijven ze in hun persbericht. ’De hoogwaardige industriële bedrijven rondom Eindhoven en daarvan afhankelijke transportbedrijven profiteren als eerste van een opleving in de exportmarkten.‘

Noord-Brabant voert dit jaar de lijst aan van provincies met de meeste faillissementen. Om de crisis het hoofd te bieden, heeft ook de provincie een investeringsprogramma opgezet. Niet alleen grote industriebedrijven in de regio Eindhoven zullen daar de vruchten van plukken, ook toeleveranciers, opleidingsinstituten en transporteurs zijn erbij gebaat. ’Al met al zullen de overheidsinvesteringen de teruggang op korte termijn niet kunnen keren, maar een stap in de goede richting is het zeker‘, stelt de ING.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen