Indiase bestelling geeft Picanol ademruimte

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Picanol heeft een order ontvangen uit India voor tweehonderd luchtweefgetouwen. Dat schrijft de Krant van West-Vlaanderen. De helft van de montageafdeling, bestaande uit ongeveer 110 arbeiders, kan daardoor weer zes weken fulltime aan het werk. Sinds het begin van dit jaar hanteert de weefgetouwenfabrikant uit Ieper het systeem van tijdelijke werkloosheid. Eerder kwam er al een zelfde Chinese bestelling binnen in Ieper voor 210 grijperweefgetouwen, waardoor de eerste helft van de afdeling aan de slag kon.

’Het heeft heel veel voeten in de aarde gehad‘, legt Stefaan Williams van vakbond ACV uit in de West-Vlaamse krant. ’De onderhandelingen hebben maandenlang aangesleept. Uiteindelijk hebben we tweehonderd luchtweefgetouwen verkocht, al is de kans reëel dat er daar nog tachtig bijkomen. De bestelling is goed nieuws voor de arbeiders op de montageafdeling van de luchtweefgetouwen, die al sinds midden januari onafgebroken stempelen. Van 18 mei tot 24 juni kan heel de afdeling terug aan de slag. De order geeft Picanol weer een beetje ademruimte en de werknemers wat hoop, maar de weg is nog heel lang.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.