Indexeertafel Schunk blinkt uit met hoog draaimoment

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Schunk heeft zijn programma voor de modulaire high-performance montage uitgebreid met een reeks compacte en vormgesloten indexeertafels. De stijve RST-D wordt aangedreven door een dubbele zuiger. Hij bereikt draaimomenten tot 29,3 Nm en is ontworpen voor massatraagheidsmomenten tot 0,6 kg/m2. Hij heeft voldoende vermogen voor een grotere opbouw en voor maximaal zes optionele pneumatische doorvoeren, die naar behoefte op elk moment kunnen worden uitgebreid. Zo is het mogelijk grijpers of andere pneumatische aandrijvingen eindeloos te roteren en een stabiel proces te leveren. Door de hoge demping kunnen zelfs grote draaitafels worden gebruikt.

De RST-D kan door een grote boringdoorgang betrouwbaar van perslucht, elektriciteit en signalen worden voorzien. Hij kan links, rechts en pendelend timen waarbij de maatsoort over de pneumatische besturing willekeurig te veranderen is. De mogelijkheid bestaat om de bewerking te stoppen, een aantal stappen terug te gaan en foutieve bewerkingen te herhalen. De mechanische indexering garandeert een herhalingsnauwkeurigheid van de draaihoek van 0,06 graden. Binnenkort komt de vormgesloten indexeertafel van Schunk ook beschikbaar met een diameter van 60 mm en 87 mm.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen