Inalfa boert goed

Leestijd: 2 minuten

De overname van Inalfa door het Chinese Beijing Hainachuan Automotive Parts (BHAP) heeft de Venrayse fabrikant van autoschuifdaken geen windeieren gelegd. Dit jaar heeft het bedrijf al voor 1,8 miljard dollar aan nieuwe opdrachten en projecten binnengehaald, zegt CEO Marcel Schabos in het Financieele Dagblad. Ook voor de komende jaren staan er bij Inalfa voor enkele miljarden euro‘s aan bestellingen in het orderboek. ’Ons bedrijf groeit formidabel‘, aldus Schabos.

Om de wereldwijde groei te kunnen bijhouden, breidt Inalfa zijn productiecapaciteit uit. Volgende maand gaan de deuren open van een nieuwe fabriek in het Slowaakse Krakovany. In Polen, nabij Poznan, werkt het aan een nieuwe productievestiging waarvan de bouw in april volgend jaar van start gaat. Ook in Azië vergroot het zijn capaciteit met een tweede fabriek in Zuid-Korea en twee extra plants in China (in Langfang en Chongqing).

Die groei betekent dat de rol van de Venrayse hoofdvestiging verandert. ’In Venray zal steeds meer de nadruk komen te liggen op hoogwaardige arbeid‘, aldus Schabos in FD. Venray zal volgens hem zijn positie als wereldwijd R&D-centrum versterken. De circa achthonderd medewerkers zullen er alle nieuwe daksystemen voor Europese klanten ontwikkelen en testen. ’Dat zal per saldo in Venray een lichte toename betekenen van de werkgelegenheid, maar met een veel hogere loonsom.‘

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.