In de race voor het podium

Twan Smetsers is directeur van Chematronics, een adviesbureau voor innovatieve mkb’ers

Leestijd: 3 minuten

Pas trok de ELE Rally door ons dorp. Een jaarlijks terugkerend festijn dat een hele karavaan van supporters en nieuwsgierigen aantrekt. Dat wilde ik niet missen. Net als vorige keren ben ik onder de indruk van de professionaliteit en de lef van de rijders en hun navigators. De overeenkomst met ondernemen ligt voor de hand.

Het podium in de wedstrijd is weggelegd voor een heel klein gedeelte van de bijna honderd deelnemers. Op het oog zien de auto‘s er allemaal hetzelfde uit. Veel motorgeronk, felle kleuren en blinkende sponsornamen, vaak van mkb-ondernemingen. Elke auto heeft een stoere, goedlachse, bestuurder en navigator aan boord. Na wat scherpere observatie beginnen de verschillen echter zichtbaar te worden. Het wordt helder dat de kopgroep in de ELE Rally zonder twijfel ook de leiders zijn in andere rally‘s.

Om bij die kopgroep te komen moet je het verschil kunnen maken en offers brengen. Waar dat waarschijnlijk in het verleden nog kon door hard werken, talent en wat geluk, komt er nu aanzienlijk meer bij kijken. Het is geen eenvoudige opgave om vanuit de achterhoede de sprong naar de voorhoede te maken. De uiteindelijke winnaar was over 180 kilometer slechts 1,1 seconde sneller dan zijn tegenstander. In het peloton echter, liep de achterstand op naar bijna een uur.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen