In de cloud is geen bier

Astin de Zeeuw is verantwoordelijk voor marketing en communicatie bij Sigmacontrol.

Leestijd: 5 minuten

Met de biertapautomaat van Van Duijnen Horeca Service kunnen café-uitbaters zo’n 20 procent besparen op de uitgave van bier. De techniek zorgt ervoor dat de dosering exact is en er geen drank verloren gaat. Gasten profiteren van het bediengemak en de hoge kwaliteit van het gerstenat.

Een primeur op de Horecava-beurs begin dit jaar. Van Duijnen Horeca Service toonde daar voor het eerst een volledig geautomatiseerde versie van zijn biertapsystemen. De besturing hiervan stuurt data naar de cloud, die 24/7 te benaderen is. Daarmee wil de technische dienstverlener uit Almere de kroegbeleving in een compleet ander daglicht zetten: niet meer in de rij achter de bar op je beurt wachten of een serveerster lief moeten aankijken. In plaats daarvan kun je met een groep mensen de pub in, aan een ‘vriendentafel’ je eigen tap bedienen en met een creditcard zelf je bier kiezen.

Voordat het bier rijkelijk uit de tap stroomt, zijn er volgens Christiaan Knopper, innovatiemanager bij Van Duijnen, al heel wat stappen genomen. Taptechniek lijkt eenvoudig, maar dat is zij allerminst. Hoe het bier wordt bewaard en of het de juiste taptemperatuur en -druk heeft, bepaalt of de kwaliteit na transport van fust naar tapkraan nog steeds optimaal is. Daarnaast kan het proces in het etablissement zelf ook stukken efficiënter; de klant wil bediengemak en de uitbater een consistente kwaliteit met zo min mogelijk verlies en een 24/7-inzicht in resultaat.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.