IMS ontwikkelt Smart Industry-productiemachine en presenteert app

Alexander Pil
29 januari 2015

Integrated Mechanization Solutions (IMS) presenteert dit jaar een flexibele productiemachine en een app waarmee klanten een zeer realistisch voorproefje van een productiemachine krijgen. Hiermee speelt het Almelose bedrijf in op trends als Smart Industry, hyperconnectiviteit en big data. ‘Producten worden steeds vaker aangepast aan de wensen van de eindklant en marktintroducties van nieuwe producttypes volgen elkaar in rap tempo op’, aldus Markjan Vermeer, sales- en marketingdirecteur bij IMS. ‘Wij stellen bedrijven in staat om al deze producttypes te produceren op één productielijn.’

IMS’ flexibele productiemachine bestaat uit een basisplatform en procesmodules. Door het toevoegen of weglaten van platformen en procesmodules wordt de productielijn eenvoudig geconfigureerd voor een ander product of productievolume. Het resultaat is dat klanten zo veel producten en producttypes op de productielijn kunnen produceren als ze wensen. De productiebehoefte is hierdoor aanpasbaar, schaalbaar en herbruikbaar. De investering in de productielijn fluctueert met deze productiebehoefte. IMS werkt samen met zusterbedrijf ESPS voor de toepassing van roboticasystemen in dit concept.

Naast de ontwikkeling van een vernieuwde productiemachine, heeft IMS een app uitgebracht. Door middel van augmented reality krijgen bedrijven een realistisch beeld van de productiemachine via hun eigen device, in elke omgeving. Daarnaast biedt de app inzicht in alle diensten die IMS voor de klant beschikbaar heeft. De IMS Product Automation app, die in de loop van 2015 met meer functies wordt uitgebreid, is verkrijgbaar voor Android en Ios.