IME Technologies start met mechatronica-R&D

René Raaijmakers
Leestijd: 2 minuten

Volgende maand komt het R&D-bedrijf IME Technologies uit de startblokken. De start-up is ontstaan vanuit de TU Eindhoven. Het bedrijf heeft de ambitie om een brug te slaan tussen de academische wereld en de industrie. De oprichters Jan van Helvoirt en Ramon Solberg komen beide uit de vakgroep van TUE-hoogleraar Maarten Steinbuch.

IME Technologies is de tweede mechatronicastartup in het Brabantse in een half jaar tijd. Afgelopen september zag MI Partners het licht, een starter in de mechatronica waar Maarten Steinbuch de positie van Chief Technology Officer vervult.

IME Technologies opereert momenteel als een volle dochter van de TUE Holding. Het onderhoudt een strategische relatie met de faculteit Werktuigbouwkunde. Door hun wortels en met behulp van de sterke band met de academische wereld zijn de oprichters in staat om ‚Äôinnovatieve oplossingen aan de industrie te kunnen leveren‚Äė, schrijven ze in hun brochure.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.