IHC snijdt in personeelsbestand

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Als gevolg van de snel verslechterde markt heeft Royal IHC, leverancier van maritieme installaties, besloten om de in 2014 aangekondigde strategie ‘IHC 2020’ versneld te gaan uitvoeren. Deze strategie is erop gericht om de afhankelijkheid van de volatiele scheepsbouw te verminderen. Daarnaast wordt ingezet op ontwerp en productie van technologisch complexe, geïntegreerde bagger- en offshoreschepen en de uitbouw van de equipment-tak en de verdere ontwikkeling van activiteiten zoals service en verhuur.

De maatregelen hebben gevolgen voor het aantal arbeidsplaatsen. IHC is van plan om het dienstverband van 487 van de ongeveer drieduizend medewerkers te beëindigen. Tegelijkertijd wordt een groot deel van de flexibele schil van in totaal 1127 personeelsleden afgebouwd. Het streven is om de beoogde reductie eind 2015 te realiseren.

IHC gaat het aantal werven in Nederland terugbrengen van vier naar twee en zal versneld aanvullende buitenlandse bouwcapaciteit realiseren. De werf in Hardinxveld-Giessendam gaat definitief dicht, de scheepsbouwactiviteiten in Sliedrecht worden verplaatst naar de werven in Krimpen aan den IJssel en Kinderdijk.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.