IHC onderzoekt onderhoud van Nederlandse kustlijn op waterstof

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Royal IHC heeft onlangs een approval in principle (aip) ontvangen van classificatiebureau Bureau Veritas voor het ontwerp van een op waterstof aangedreven sleephopperzuiger (TSHD). In een innovatiepartnerschap met de Nederlandse Rijkswaterstaat onderzoekt Royal IHC een nieuw type schip, de Leaf Hopper (low energy adaptive fuel).

De principegoedkeuring van Bureau Veritas betekent dat het voorgestelde ontwerp van het schip, inclusief de kenmerken en specificaties, in dit vroege stadium acceptabel is bevonden en dat het waterstofsysteem veilig is geïntegreerd. De verkenningsfase is begin 2019 gestart met als doel een schip te ontwikkelen dat in 2024 operationeel kan zijn.

Rijkswaterstaat heeft de ambitie om in 2030 CO2-neutraal te zijn en moest voor haar kustbeschermingsprojecten kosteneffectieve oplossingen bedenken die de CO2-uitstoot vanaf 2024 aanzienlijk kunnen verminderen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.