IE3 in 2018 voorbij IE1

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Meestal hebben wettelijke bepalingen niet direct een grote impact op de wereldwijde omzet in een bepaalde markt. Dat is echter niet het geval met de energieregels voor laagspanningsmotoren. Onderzoeksbureau IHS verwacht dat er in 2018 twee keer zo veel IE3-motoren over de toonbank gaan dan dit jaar. De omzet komt dan uit op ruim 8 miljard dollar.

In datzelfde jaar schiet de IE3-omzet ook de IE1-omzet voorbij. Dat komt overigens niet door een sterke afname van de IE1-verkoop; die blijft de komende jaren nog redelijk stabiel op bijna 7 miljard dollar. IE1-motoren vinden nog altijd gretig aftrek in Azië, Rusland en andere markten waar op dit moment geen energiewetten van kracht zijn. Waar Canada en de VS IE1- en IE2-motoren nu al uitfaseren, volgen de EU, Japan en China in respectievelijk 2015, eind 2016 en 2017. Pas na 2018 verwacht IHS een neergang van IE1.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.