ICT ziet toch af van Brandfort

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

ICT Automatisering gaat toch niet samen met ingenieursbureau Brandfort uit Eindhoven. Bij de uitwerking van de afspraken konden de partijen niet tot overeenstemming komen over de uiteindelijke transactievoorwaarden, meldt de Barendrechtse dienstverlener. ‘De door de aandeelhouders van Brandfort gestelde voorwaarden waren naar het oordeel van het bestuur en de raad van commissarissen van ICT niet in het belang van ICT en zijn stakeholders en derhalve onaanvaardbaar’, aldus het persbericht.

Aan het Financieele Dagblad meldt ICT-CEO Jos Blejie dat de zaak is gestrand op juridische ‘punten en komma’s’. Volgens de topman wilde Brandfort onder meer meer zeggenschap dan gerechtvaardigd door het belang van negen procent dat het zou krijgen. Verder boden de voorstellen ter tafel in de ogen van ICT onvoldoende garanties om de risico’s af te dekken die het zou lopen met de overeenkomst.

ICT blijft uitkijken naar geschikte huwelijkskandidaten. Het vizier is daarbij onveranderd gericht op de mechatronica, aldus Blejie in het FD. Het eerder afgewezen DPA, een pure softwaredetacheerder, lijkt zich er dus geen illusies over te hoeven maken dat het opnieuw in de picture komt.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.