ICT wil industrieel automatiseerder Raster overnemen

Nieke Roos
30 juni 2015

ICT Automatisering heeft zijn zinnen gezet op Raster. De Barendrechtse dienstverlener heeft een intentieverklaring getekend om alle aandelen over te nemen van deze industrieel automatiseerder uit Dreumel, aan de Waal tegenover Tiel. ICT betaalt een deel in cash en een deel in eigen aandelen. Meer details maakt het bekend zodra de overname in kannen en kruiken is, naar verwachting in augustus. Raster wordt in elk geval een onafhankelijke businessunit, met behoud van naam en locatie.

Van 2012 tot 2014 boekte Raster een winstgevende omzet van vier tot vijf miljoen euro per jaar. Het bedrijf is met ongeveer twintig professionals actief als systeemintegrator, softwareontwikkelaar en adviesbureau in proces- en productieautomatisering, met name voor klanten in de (petro)chemie, de offshore, de farmaceutische industrie en de defensiesector. Daarnaast is het een distributeur van industriële apparatuur en heeft het zijn eigen softwareontwikkelplatform.

Samen zeggen ICT en Raster een goede basis te kunnen bieden voor partnerschappen met de grote leveranciers van industriële software, zoals Siemens, Schneider Electric en Rockwell. Daarnaast ondersteunt de overname de Barendrechtse ambities om te groeien in zelfontwikkelde oplossingen. ‘Door ons aan te sluiten bij ICT gaan we een volgende fase in’, aldus Raster-ceo Jan Dekker. ‘Als combinatie kunnen we een heel scala aan competenties bieden in de markt voor industriële automatisering.’