ICT versnelt groeiplan met overnames Profit en Strypes

Collin Arocho
7 april 2021

Om zijn ambitieuze groeiplan voort te zetten, heeft ICT Group aangekondigd 100 procent van de aandelen van Profit Consulting en Strypes Nederland over te nemen. Het nieuws komt slechts een paar weken nadat de Rotterdamse industriële automatiseringsexpert openbaar maakte dat hij zelf overeenstemming had bereikt over een overname. De twee acquisities vergroten de schaal en het marktaandeel van ICT in de technische automatiseringsindustrie. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Foto: ICT

Profit, opgericht in 1998, is een dienstverlener in technische automatisering. Het ontwerpt, ontwikkelt en implementeert complexe softwareoplossingen voor een breed scala aan industrieën: de gezondheidszorg, de automobielsector, de halfgeleiderindustrie, de lucht- en ruimtevaart en de overheid. Met vestigingen in Eindhoven en Apeldoorn heeft het bedrijf circa 30 fte in dienst en realiseerde het in 2020 een omzet van 3,9 miljoen euro.

Strypes is een dienstverlener op het gebied van technische en industriële automatisering. Het bedrijf is voornamelijk actief in de transport- en infrastructuursector, maar bedient ook andere markten zoals life sciences, hightech, industrie en nutsvoorzieningen. Het werd opgericht in 2011 en maakte vroeger deel uit van dezelfde groep als de huidige ICT-activiteiten in Bulgarije. De Portugese dochteronderneming Strypes Technical Software Unipessoal LDA Portugal biedt een extra nearshoringlocatie. Strypes, met hoofdkantoor in Leersum, heeft ongeveer 40 fte in dienst en rapporteerde in 2020 een omzet van 5,9 miljoen euro.