ICT schakelt in Q3 naar hogere versnelling

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Na een ‘solide’ eerste halfjaar met een 2 procent omzetstijging, zet ICT Group de trend in het derde kwartaal voort. Voor Q3 rapporteert de specialist in softwareoplossingen een omzet van 38,3 miljoen euro, een stijging van 7 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Bovendien steeg de winst vóór belastingen van het Barendrechtse bedrijf jaar op jaar met maar liefst 47 procent.

‘We zijn tevreden met de resultaten die in het derde kwartaal zijn behaald. Het herstel dat in juni begon, zette door tijdens de zomermaanden, waardoor de productiviteit tegen het einde van het derde kwartaal weer op het gewenste niveau kwam. Dit vertaalde zich tot nu toe in een positieve trend in de omzetgroei. De bedrijfsactiviteit maakte het mogelijk om vanaf juni opnieuw personeel aan te nemen, wat de organische groei in het derde kwartaal stimuleerde’, zegt ICT-ceo Jos Blejie. ‘Hoewel onzekerheden met betrekking tot de Covid-19-pandemie onze vooruitzichten vertroebelen, verhogen we onze verwachtingen voor de rest van het jaar, op basis van de sterke resultaten van het derde kwartaal en de effecten van de genomen maatregelen.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.