ICT moderniseert productie industriewater Evonik

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

ICT Automatisering werkt samen met Evonik Degussa Antwerpen aan de modernisering van het zuiveringsproces van industriewater. ICT heeft de opdracht gekregen om het verouderde besturingssysteem te vervangen door een geheel nieuw automatiseringssysteem, gebaseerd op een distributed control system (DCS). Het nieuwe systeem is opgebouwd met Siemens Simatic PCS7 en kenmerkt zich door zijn schaalbaarheid, volledige integratie van sensoren, besturing en managementinformatie.

Evonik in Antwerpen heeft een eigen procesinstallatie die water produceert om stoom te maken voor de energievoorziening van de chemische fabrieken op de site. De afhankelijkheid is zeer hoog, want als er geen water beschikbaar is, zal binnen korte tijd de energievoorziening voor de hele site uitvallen. Daarom is de waterproductieplant opgebouwd uit twee demin/condensaat-productiestraten om de continuïteit te waarborgen.

Martin Bijl, businessdevelopmentmanager bij ICT: ‘Door een intensieve samenwerking met de technologen van Evonik heeft ICT ervoor gezorgd dat de migratie naar het nieuwe systeem in zeer korte tijd werd gerealiseerd en dat de installatie tijdens de ombouw te allen tijde beschikbaar bleef voor productie.’

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.