ICT levert besturing poliovaccinproductie

Alexander Pil
17 februari 2015

ICT Automatisering heeft de opdracht gekregen van Bilthoven Biologicals voor nieuwe productiesystemen van poliovaccins. Vorig jaar kreeg het Bilthovense biotechbedrijf de opdracht van Unicef om meer dan honderdvijftig miljoen poliovaccins te produceren voor het Global Polio Eradication Initiative-programma. Om deze grootschalige productie mogelijk te maken, werkt ICT momenteel aan de modernisering van systemen voor de besturing van een groot deel van de productieapparatuur.

Martin Bijl, business development manager bij ICT: ‘Wij zijn vertrouwd met complexe projecten in de farmaceutische industrie. Dit specifieke project vereist kennis van het Siemens PCS7-systeem en elektrotechnische kennis van hardware voor de systeemkasten en het installatiewerk.’

De werkzaamheden omvatten de levering en programmering van de Siemens PCS7-controllers en bedieningsstations, het ontwerp, de constructie en aansluiting van de systeemkasten inclusief bedrading naar de veldsignalen, batchbesturing in Simatic-Batch en het ontwerp en de implementatie van de recepten. ICT voert alle werkzaamheden uit volgens de Isa-standaard S88. Bilthoven Biologicals heeft tevens een meerjarige overeenkomst met ICT afgesloten voor service en onderhoud van de productieautomatiseringssystemen.