ICT draagt Duitse vestiging over aan ATS

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Zoals aangekondigd bij de bekendmaking van de derdekwartaalcijfers stoot ICT Automatisering zijn verliesgevende activiteiten in het Duitse Neustadt af. Op 1 december zijn het kantoor en alle werknemers overgegaan naar de Haarlemse dienstverlener ATS. Deze gaat de verworven specialisten in industriële automatisering bestieren vanuit zijn vestiging in Kassel. De kosten die ICT maakt met de overdracht vallen onder het eerder gecommuniceerde totaal van 1,0 à 1,2 miljoen euro voor de aangekondigde maatregelen in Nederland en Duitsland.

Directeur Michael James van ATS verwacht dat hij de overgenomen activiteiten snel uit de rode cijfers heeft. ’Neustadt doet vooral industriële automatisering. Dat is voor ICT in Duitsland niet de hoofdactiviteit, het hing er een beetje bij‘, zegt hij in een toelichting. ’Voor ons is het de kern van onze dienstverlening aan klanten.‘

ATS heeft een breed scala aan Duitse opdrachtgevers, veelal in de industriële automatisering. Met klanten als Continental, Man en Volkswagen is de automotivesector daarbij sterk vertegenwoordigd. Verder maakt de Haarlemse dienstverlener onder meer de besturing voor de machines waarmee Procter & Gamble luiers produceert.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.