ICT: ‘Covid maakt werven nieuw talent moeilijk’

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

‘In het eerste kwartaal van 2021 zagen we de trends aanhouden, inclusief de aanhoudend sterke prestaties van onze nearshoring- en projectactiviteiten, terwijl tegelijkertijd de impact van Covid-19 nog steeds zwaar weegt op andere activiteiten. Bovendien beperkt Covid-19 onze wervingsactiviteiten, waardoor het moeilijker wordt om nieuw talent aan te trekken. Dit droeg vooral bij aan een vlakke organische omzetontwikkeling’, zegt Jos Blejie, directeur van ICT Group. ‘Zoals verwacht, blijven de onzekerheden met betrekking tot Covid-19 onze zichtbaarheid beperken. En de krappe arbeidsmarkt blijft de organische groei onder druk zetten.’

In het eerste kwartaal van 2021 zag de Rotterdamse specialist in softwareoplossingen zijn omzet uitkomen op 43,7 miljoen euro, een stijging van 5 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Deze plus is voornamelijk toe te schrijven aan de acquisities van Esprit en Yellowstar. Autonoom lag de omzet op hetzelfde niveau als in het eerste kwartaal van vorig jaar. De arbeidsmarkt blijft uitdagend en ICT verwacht dat de wervingsactiviteiten nog steeds worden belemmerd door Covid-19, wat de organische groei onder druk zal blijven zetten. Hierdoor en door de moeilijkheid om de zakelijke impact van de pandemie te voorspellen, onthoudt het bedrijf zich van het geven van vooruitzichten voor het hele jaar.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.