ICT breidt verder uit in industriële automatisering

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

ICT Group heeft een intentieovereenkomst ondertekend voor de overname van Nozhup. Deze industrieel automatiseerder uit het Brabantse Oosterhout heeft negentig hoogopgeleide mensen in dienst, die samen jaarlijks zo’n 9,5 miljoen euro omzetten. Met de overname, die in het derde kwartaal haar beslag moet krijgen, zegt ICT aanzienlijke schaalgrootte te winnen in de ia-markt en zijn klantenbestand daar flink te verbreden. De Barendrechtse dienstverlener betaalt een deel in cash en een deel in aandelen; naar verwachting gaat het om een verwatering met ongeveer 450 duizend stukken.

Het in 2003 opgerichte Nozhup levert projecten, services, projectmanagement en consultancy in procescontrole en instrumentatie-engineering. Ook ontwerpt en implementeert het besturingssoftware en -hardware en is het actief in systeemintegratie voor technische installaties. De marktfocus ligt daarbij op de machinebouw, infra en chemie. ICT en Nozhup werken al langer samen. De oprichters van het Oosterhoutse bedrijf blijven als adviseurs betrokken.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.