IC-markt heeft twee jaar nodig voor herstel, zegt Gartner

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Verschillende analisten en bedrijven in de halfgeleiderindustrie hebben de afgelopen maand voorzichtig geopperd dat de bodem wel eens bereikt zou kunnen zijn en aan herstel begonnen kan worden. Foundries TSMC en UMC gaven afgelopen maand bijvoorbeeld te kennen dat de chipvraag weer aantrok. Gartner komt echter met een koude douche. Alhoewel de pc-markt wel zo‘n beetje de bodem bereikt heeft, krimpen de meeste elektronicamarkten nog steeds tot in de tweede helft van 2009. Wel zijn de voorraden weggewerkt, wat een stabiliserende werking heeft.

In zijn glazen bol ziet Gartner in het laatste kwartaal van dit jaar het begin van herstel voor de halfgeleiderapparatuur. Het duurt twee jaar voordat de markt weer volledig is opgeveerd. De eerste golf moet van de seizoensgebonden pc-verkopen komen in het laatste kwartaal. Vervolgens zullen mobieltjes zorgen voor stabiele groei.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.