IBS-directeur Henny Spaan wint Koster-prijs

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Henny Spaan heeft op de Precisiebeurs de Prof. M.P. Koster-prijs ontvangen van de Dutch Society for Precision Engineering (DSPE). De directeur van IBS Precision Engineering uit Eindhoven kreeg de prijs voor zijn bijdrages op het gebied van mechatronica en precisietechnologie in Nederland.

Henny Spaan studeerde werktuigbouwkunde. Tijdens zijn opleiding kwam hij uitgebreid in aanraking met zijn huidige specialiteit, meettechnologie. Hoewel Spaan promoveerde, startte hij in de laatste jaren op de universiteit al een eigen bedrijf, IBS, dat inmiddels ‘de meest nauwkeurige meetmachines maken die er op de markt zijn’. Tussen 2009 en 2012 was Spaan voorzitter van Euspen, de European Society for Precision Engineering and Nanotechnology.

Het is de zesde keer dat de DSPE de tweejaarlijkse Prof. M.P. Koster-prijs uitreikte. Deze toekenning is bedoeld voor een mechatronicus of ontwerper die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor het vakgebied van de mechatronica en precisietechnologie. De DSPE wil hiermee de aandacht vestigen op het belang van het ontwerpen voor de precisie-industrie. In deze industrietak neemt Nederland wereldwijd een leidende positie in. Naamgever van de prijs Rien Koster heeft hier flink aan bijgedragen als groepsleider bij Philips CFT en hoogleraar aan de Universiteit Twente.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.