IAI levert soldeersysteem aan Solland

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Het Veldhovense IAI Industrial Systems heeft een lasersoldeersysteem geïnstalleerd bij Solland Solar in Heerlen. De machine is bedoeld voor de verwerking van zonnecellen in Sollands Sunweb-modules. In Heerlen maakt IAI‘s systeem onderdeel uit van een volledig geïntegreerde productielijn voor zonnecellen die contacten op de achterzijde hebben. Volgens Solland halen zijn Sunweb-cellen 10 procent meer efficiency bij lagere productiekosten.

Solar is een veelbelovende markt voor IAI. Het bedrijf is gespecialiseerd in machines om officiële documenten te beveiligen. Met lasers schieten de systemen gaatjespatronen in het papier of plastic. Het kan dan gaan om unieke codes en pasfoto‘s zoals in de Nederlandse paspoortboekjes, maar ook om beveiligingsfeatures in bankbiljetten zoals in de Zwitserse frank. De technologie leent zich echter ook voor de productie van zonnecellen. IAI heeft de intentie om de komende jaren te groeien in de solarbusiness.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen