I/O-modules Pepperl + Fuchs vergen minder ruimte in schakelkast

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Pepperl + Fuchs breidt zijn programma extra slanke modules uit met de nieuw ontwikkelde achtkanaals digitale inputmodules. Het bedrijf heeft deze LB1109A-modules mogelijk gemaakt door een nieuw elektrisch ontwerp te maken. Door het compacte plugontwerp zijn de nieuwe behuizingen van de digitale high-density inputmodules half zo breed als die van de vorige versie. De twee plug-in-connectoren op de voorzijde van de behuizing hebben elk acht contacten. Daarnaast is de vernieuwde behuizing voorzien van statusleds voor elk van de acht beschikbare kanalen, waardoor snelle diagnose mogelijk wordt en zowel de inbedrijfstelling als het onderhoud worden versneld.

De nieuwe modules hebben in een compleet remote I/O-systeem circa 40 procent minder installatieruimte nodig, inclusief com-unitkoppeling en voeding, afhankelijk van de signaalmix. Deze verminderde inbouwruimte verhoogt de flexibiliteit bij het plannen van automatiseringsoplossingen met de Pepperl + Fuchs remote I/O-systemen. De slanke modules kunnen worden geïnstalleerd in ruimtes waar grotere schakelkasten niet passen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.

Gerelateerde artikelen