I/O-module met CPU-functionaliteit en Profinet-verbinding Siemens

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

De divisie Industry Automation van Siemens heeft aan haar Simatic ET200S-productserie van decentrale I/O-modules een interfacemodule toegevoegd met CPU-functionaliteit. De IM151-8 PN/DP CPU verwerkt besturingstaken en communicatiefuncties via Profinet. De module is ook verkrijgbaar als fail-safe versie IM151-8 PN/DP F-CPU.

Met de IM151-8 PN/DP CPU-module, die dezelfde prestaties levert als een Simatic S7-300 CPU 314, kan de gebruiker in Profinet gesegmenteerde structuren realiseren. De Profinet-interface heeft drie poorten voor lineaire bustopologieën en programmeerfuncties en kan met een Profibus-DP-mastermodule worden uitgebreid. Als Profinet-I/O-controller ondersteunt de module de realtime-eigenschappen RT (Real-Time) en IRT (Isochronous Real-Time) en kan hij tot 128 I/O-devices besturen. Hij is ook inzetbaar voor andere toepassingen door ondersteuning van andere open, TCP/IP-gebaseerde communicatiemethodes.

De fail-safe variant beschikt over een vergroot werkgeheugen van 192 kbyte en kan zowel lokaal als decentraal worden voorzien van standaard en fail-safe uitbreidingen. De fail-safe communicatie is gebaseerd op Profisafe. De module is gecertificeerd tot Sil 3 volgens IEC 61508, voor de toepassing tot Sil 3 volgens EN 62061 en PL E conform EN Iso 13849-1.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.