I.B. Kracht distribueert Amerikaanse luchtlagers

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Vanaf december is I.B. Kracht de officiële Nederlandse sales- en distributiepartner voor luchtlagers en luchtlagersystemen van het Amerikaanse OAV Air Bearings. Met de deal zet het Voorburgse bedrijf een stap verder in de techniek van nauwkeurige wrijvingsloze lagersystemen voor industriële toepassingen. In de luchtlagers van OAV Air Bearings wordt er onder hoge druk een luchtfilm tussen de oppervlakten gevormd. Door het ontbreken van mechanisch contact is er geen wrijving waardoor hoge snelheden kunnen worden gehaald. Dat maakt de lagers geschikt voor precisietoepassingen.

OAV Air Bearings werd opgericht als een divisie van Aviation Company. De luchtlagers zijn dan ook ontwikkeld vanuit de Amerikaanse vliegtuigindustrie. Hoogwaardige en lichte materialen zoals titanium en 7075-aluminium vormen de basis van de producten. Het portfolio bevat een verscheidenheid aan vormen en modellen; van dunwandige luchtlagerbussen, axiaal schijven tot complete geleidetafels en lineaire geleidingsprofielen.

Dit artikel is exclusief voor premium leden van High-Tech Systems Magazine. Al premium lid? Log dan in. Nog geen premium lid? Neem dan een premium lidmaatschap en geniet van alle voordelen.

Inloggen

Problemen met inloggen? Bel dan (tijdens kantooruren) naar 024 350 3532 of stuur een e-mail naar info@techwatch.nl.